Zapraszamy na drugą część naszego cyklu artykułów na temat masażu. Tym razem co nieco na temat domowych zabiegów automasażu b więcej
Mamy przyjemność zaprezentować Państwu cykl artykułów na temat masażu oraz automasażu. Mamy nadzieję, że znajdą w nich Pańs więcej
Żyj w stylu SPA Mija kolejny dzień pracy, jeszcze tylko tramwaj, po drodze zakupy i jestem w domu. Po raz kolejny mijam lokal więcej
Wysuszona skóra- to już nie mój problem! Z wakacji przywiozłam cudowne wspomnienia i wymarzony złoty odcień opalenizny. Nies więcej
WIELKA WAKACYJNA OBNIŻKA!
było 25,90, jest 16,90zł
oferta ważna do końca sierpnia
Olej jojoba to ciekły wosk otrzymywany z Simondsia Chinensis - Buxus Chinensis, rośliny pochodzącej z Meksyku. Jego ogromną zaletą jest to, że jest bardzo odporny na utlenianie. Powoduje to, że nigdy nie jełczeje. Zmieszanie go z innym olejem lub masłem kosmetycznym przedłuża trwałość przygotowanego kosmetyku.
Olej jojoba zalecany jest zarówno do pielęgnacji skóry suchej, skłonnej do zmarszczek jak i cery tłustej. Stosowany do demakijażu oraz jako olejek do masażu i kąpieli oraz aromaterapii. Jest bogaty w skwalen chroniący skórę przed utratą wody, kwasy tłuszczowe, fitosterole oraz witaminy A,E i F. Szczególnie polecany przy leczeniu łupieżu, łuszczycy, trądziku i poparzeń słonecznych. Zapobiega powstaniu rozstępów. Zmiękcza, nawilża, natłuszcza i tym samym chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze 4.
Olej jojoba może być stosowany bezpośrednio do pielęgnacji ciała jak i w połączeniu z masłami kosmetycznymi jako balsamy i kremy, z olejkami eterycznymi jako olejki do masażu, oraz w zabiegach z glinkami i algami jako maseczki.
Przykładowe zastosowanie oleju jojoba:Udział w końcowym produkcje: 5%-100%
Data ważności: 3 lata od otworzenia